Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού αποφάσισε με την υπ' αριθμό πρωτοκόλλου απόφαση του ΔΣ του στο να προβεί στην δημιουργία του παρόντος ιστολογίου και την χρήση του σαν μέσο επικοινωνίας των μελών του συλλόγου και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού γενικότερα.

Η δημιουργία, ανάπτυξη και κεντρική διαχείριση του παρόντος ιστολογίου προσφέρεται δωρεάν από το haradiatika.blogspot.com

Η θεματολογία και διαχείριση των αναρτήσεων και των σελίδων του ιστολογίου γίνεται αποκλειστικά από το εκάστοτε ΔΣ του Συλλόγου.

Translate

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμο Λευκάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ

Έστω και τώρα ν’ αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ για το Νηπιαγωγείο Νυδριού

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμο Λευκάδας

Για το θέμα της ανέγερσης του Νηπιαγωγείου Νυδριού, ο Σύλλογός μας έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί δημόσια τόσο δια μέσω των θεσμικών του εκπροσώπων όσο και δια μέσω του κορυφαίου συλλογικού του οργάνου, της Γενικής Συνέλευσης και μάλιστα ομόφωνα.

Η δημοτική αρχή, κλείνοντας τ’ αυτιά της στην τοπική κοινωνία του πρώην Δήμου Ελλομένου αρνήθηκε ν’ ακούσει οτιδήποτε άλλο από εκείνο που αρχικά είχε προαποφασίσει, για μας, χωρίς εμάς.
Αντί ν’ αξιοποιήσει τα χρήματα που βρήκε για να δώσει λύση στο κτιριακό ζήτημα του νηπιαγωγείου, προτίμησε να παρα-βιάσει τον προαύλειο χώρο του Δημοτικού μας Σχολείου, χωρίς να λύνει επί της ουσίας το κτιριακό ζήτημα.

Όταν τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από συμβούλους της αντιπολίτευσης το ζήτημα ένταξης της κατασκευής του Νηπιαγωγείου στο ΕΣΠΑ, ο κ. δήμαρχος δεν το συζήτησε καν ως ενδεχόμενο.
Έλα όμως που αυτές τις μέρες βλέπουμε πως δίνονται αρκετά εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για ανέγερση σχολικών κτιρίων, τόσο σε άλλους νομούς της Περιφέρειάς μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Ο Σύλλογός μας, ήρθε σ’ επαφή με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη έργων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Μαλακάση όπου τον ρώτησε ευθέως αν θα είχε τύχη ενδεχόμενη υποβολή πρότασης από την πλευρά του Δήμου για ανέγερση του Νηπιαγωγείου στο Νυδρί. Η απάντηση του κ. Μαλακάση ήταν θετική με την προυπόθεση να υπάρχει μελέτη και οικόπεδο. Έτσι, δεδομένων των χρημάτων που υπάρχουν, θα μπορούσε ν’ αγοραστεί άμεσα κατάλληλο οικόπεδο και η αντίστοιχη μελέτη και το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Πιστεύουμε, πως έστω και τώρα, δεν είναι αργά. Να προχωρήσουμε σε ολοκληρωμένη λύση.

Επικαλούμενοι,

  • Την πραγματικότητα περί ένταξης έργων ανέγερσης σχολικής στέγης στο ΕΣΠΑ
  • την  δήλωση του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Μαλακάση
  • τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας

ΖΗΤΟΥΜΕ

Από τον Δήμο Λευκάδας, να επανεξετάσει την στάση του όσον αφορά το κτηριακό ζήτημα ανέγερσης του Νηπιαγωγείου Νυδριού και ν’ αξιοποιήσει τις ευκαιρείες χρηματοδότησης που δίνονται μέσω του ΕΣΠΑ. 

Χωρίς εμμονές και προκαταλήψεις να πράξει αυτό που οφείλει απέναντι στους δημότες του πρώην Δήμου Ελλομένου.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου