Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού αποφάσισε με την υπ' αριθμό πρωτοκόλλου απόφαση του ΔΣ του στο να προβεί στην δημιουργία του παρόντος ιστολογίου και την χρήση του σαν μέσο επικοινωνίας των μελών του συλλόγου και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού γενικότερα.

Η δημιουργία, ανάπτυξη και κεντρική διαχείριση του παρόντος ιστολογίου προσφέρεται δωρεάν από το haradiatika.blogspot.com

Η θεματολογία και διαχείριση των αναρτήσεων και των σελίδων του ιστολογίου γίνεται αποκλειστικά από το εκάστοτε ΔΣ του Συλλόγου.


Translate

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Χρήματα για πέταμα ή για Νηπιαγωγείο;

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
από τον
Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νυδριού
 Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας με κύριο χαρακτηριστικό την αθρόα προσέλευση των γονιών. Κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης ήταν η πρόταση της δημοτικής αρχής για την κατασκευή νηπιαγωγείου στον προαύλειο χώρο του σχολείου μας καθώς και το πάγιο και χρόνιο αίτημα του σχολείου μας για ασφαλή διαμόρφωση του προαύλειου χώρου.
Το προεδρείο μας, μετέφερε στο σώμα τις προτάσεις (αποφασεις;) του κ. δημάρχου περί κατασκευής 2 λυόμενων αιθουσών βαρέως τύπου στον προαύλειο χωρο του Δημοτικού Σχολείου προκειμένου να στεγαστεί το Νηπιαγωγείο του Νυδριού που σήμερα φιλοξενείται μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του Δημοτικού.
Στην συνέλευση, ζήτησαν να παρευρεθούν και παραβρέθηκαν το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νυδριού και εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου.

Μετά το διάλογο που αναπτύχθηκε, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ:

Απορρίπτουμε κάθε πρόχειρη λύση που δεν καλύπτει τις ανάγκες στέγασης των νηπίων της περιοχής δημιουργώντας παράλληλα, μόνο επιπρόσθετα προβλήματα μειώνοντας σημαντικά τον προαυλειο χώρο του σχολείου μας. Διευκρινίζουμε πως η λύση που προτάθηκε δεν εντάσσει στο νέο νηπιαγωγείο το τμήμα του που στεγάζεται σήμερα στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Περιγιαλίου. Επίσης, οι προτεινόμενες λυόμενες αίθουσες θα στεγάσουν τα παιδιά που σήμερα φιλοξενούνται σε δυο αίθουσες του Δημοτικού μας. Αν υποθέσουμε πως μπορεί να τοποθετηθεί και 3η λυόμενη αίθουσα στον προαύλειο χώρο, ο τελευταίος θα μειωνόταν δραματικά δημιουργώντας έτσι οξυμένο προβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού μας Σχολείου.

Η Γενική Συνέλευση, αφού έλαβε υπόψιν της την διάθεση της δημοτικής αρχής να διατεθούν επιτέλους τα 300.000 ευρώ που είναι δεσμευμένα για το σκοπό αυτό εδώ και μια δεκαετία, καταθέτει την παρακάτω κύρια πρόταση και δυο εναλλακτικές.

Η κύρια πρόταση. Εφόσον ενημερωθήκαμε αρμοδίως πως διπλανό προς το σχολείο οικόπεδο, με την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως προσαρτάται στο Δημοτικό Σχολείο, προτείνουμε την εφαρμογή μεμονωμένης πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης και την άμεση κατασκευή κτιρίου που θα είναι σε θέση να στεγάσει τις συνολικές ανάγκες της περιοχής με τα χρήματα που ήδη υπάρχουν. Έτσι, χωρίς ν’ απαιτηθούν άλλα χρήματα, λύνονται οι κτιριακές ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εναλλακτικές προτάσεις. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η παραπάνω πρόταση δεν έχει τύχη από τους αρμόδιους, προτείνεται: 1. Η διερεύνηση της περίπτωσης ανακατασκευής του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Νυδριού και 2. Να εξεταστεί η περίπτωση του οικοπέδου Ο.Τ. 90 έκτασης 1.586,598 τ.μ., που ήταν χαρακτηρισμένο για παρόμοια χρήση και αποχαρακτηρίστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Μάρτη. 3. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση η οποία θα μπορούσε να δώσει λύση.

Δεν θα επιτρέψουμε η συσσωρευμένη πολιτική αδράνεια να στραφεί στο μέλλον των παιδιών μας. Φτάνει πιά!
Δεν ζητάμε χρήματα. Ζητάμε τα χρήματα που είναι δεσμευμένα για συγκεκριμένη χρήση, να πάνε εκεί και να έχουν αντίκρυσμα στα παιδιά μας και όχι μόνο στους εργολάβους.

Υ.Γ.: Για την διαμόρφωση του προαυλείου χώρου του σχολείου μας θα αναφερθούμε σε άλλη ανακοίνωσή μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νυδριού

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας


Ηλίας Κοντογεώργης Ελπίδα Κονιδάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου